14 Aralık 2023 - Perşembe

Ak Parti ve Adayları

Zonguldak siyasetinde aday adaylığı süreci bazı siyasi partilerde tamamlanmışken, bazılarında ise 22 Aralık tarihine kadar devam ediyor.

Yazar - Seda Fidan
Okuma Süresi: 7 dk.
Seda Fidan

Seda Fidan

zonguldakseda@hotmail.com.tr - 05466635167
Google News

Ancak Zonguldak merkez ve geneli sözde adayları bir basın organı tarafından net isimler olarak açıklandı. 

Bu haberin ardından Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan bir açıklama yaptı ve "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan açıklamadan yapılan kesin aday haberleri asılsızdır, itibar etmeyin" dedi. 

Bizde saygı duyuyoruz ve bir haber yapmıyoruz çünkü siyasette son dakika Golüne alışkınız. 

Haber yapsak belki "TIK" alırız da, bizim "TIK" lanma ile bir işimiz yok. Her tıklamayı alacakları para gözüyle görenler "Otu Boku" haber yapanlar. 

Sözde yerel medya ama attıkları başlıklara göre içeriği görmek istiyorsunuz dünyanın öbür ucu çıkıyor. 

Belki adaylık mevzusu doğrudur ama sırf tıklanmak ve menfaat uğruna yapıldığına adım gibi eminim. 

Alan aday olsa ne olur olmasa ne.... 

Madem Ak Parti'den başladık yazalım o zaman. Zonguldak"ta Ömer Selim Alan aday olsa ne olur, olmasa ne...

Adam alacağını aldı zaten en az 10 sene bir iş yapmasa Zonguldak şartlarına göre en lüks hayatı yaşar zaten. 

He onlar bitti mi? Adam doktor, Atınç Kayınova gibi özel sektörlerde iş güvenliği uzmanlığı veya doktorluk yapar her türlü sizin bizim gibi ekonomik sıkıntı yaşamadan ömrünü bitirir. 

Bektaş yükü sırtlamıştır 

Kozlu da Ali Bektaş mı, Ali Abi de zaten yükü sırtlamıştır, Alan ile alt üst komşu olarak yaşar gider. 

Ereğli, Çakır ile kaybeder 

Ereğli bahsedilen Fatih Çakır ismi ile yola çıkılırsa, Halil Posbıyık ile CHP devam ederse, Belediye bir dönem daha CHP de kalır. Nuri başkan halka iniyor, Recep Başkanın halkta karşılığı varsa... 

Alaplı Nuri başkanı sever sayarım, muhalefet olmasına rağmen iyi de hizmet ediyor bütçesine rağmen... 

Ama eski TSO başkanı Recep Ocak Ak Parti'nin adayı olursa belki zorlar. Recep başkanın halkla ilişkilerine bilemiyorum, para her zaman her yerde herkesi kurtarmıyor, Halkla ilişkiler konusunda Nuri başkanın maşallahı var. 

Gökçebeyde Ak Parti'nin almasi lazım, alamazsa... 

Gökçebey"de Ak Parti ile seçimi kazanıp İyi Partiye geçen ve şuanda da İyi Parti"den istifa edip CHP"den aday adayı olan, rozetini CHP Genel Başkanı Özgür Özel"in takacağı bir ismin karşısında Ak Parti'nin kimi aday gösterirse göstersin kazanması gereker. Ak parti adayı kaybederse mevcut başkan Öztürk'te değil, Ak parti de sıkıntı var demektir. 

Devrek`te Özcan Özmekik olur 

Devrek İlçesinde Ak Parti adaylarından sadece gözüme çarpan eski ilçe başkanı Özcan Özmekik. İlçe başkanlığı döneminde İl başkanı, milletvekileri, belediye başkanı ile edep çerçevesinde, menfaat gütmeden çalışan bir isim. Gerçi şimdi menfaati olmayan insanlarla Zonguldak Ak Parti"nin bir işi olur mu, onu da bilemedim... Ama Özcan başkanın emeği partide çok, aday gösterilmesi gerekir kazanmak için diye düşünüyorum. 

Çaycuma da Bostancı 

Çaycuma İlçesinde de güçlü bir başkan var o da CHP"den. Sayın Bülent Kantarcı'nın emekleri, hizmetleri ortada Ama Ak parti 25 te 25 düşünüyorsa, Çaycuma"da Bünyamin Bostancı"yı aday göstermesi lazım. Hem Ak Parti İlçe Başkanlığı yapmış hem de Kızılay başkanlığı yapıyor. Hem partiye emeği çok büyük, taban oylarını toplar, hem kutsal bir sivil toplum kuruluşunun başında halkta karşılığı var 

Kilimli de Altun iyi Kargidan yorar 

Kilimli İlçemizde mevcut başkan Kamil Altun genç ve hevesli bir isim. İktidar da projeleri ile destekledi, iyi gidiyor. Ama CHP deki sürpriz aday ön seçimden geçer ve Erdinç Kargidan aday gösterilirse Altun zorlanır diye düşünüyorum. Ama insanlar artık sülalesine, tipe degil, hizmete bakıyor. Sadece Kilimli de net birşey diyemedim. iktidarın hizmetleri mi kazanacak yoksa yıllardır o bölgeye ekmek veren Kargidan mı kazanacak bilemedim. İkisini de sever sayarım, ekmek veren de önemli benim için hizmet getiren de. Her ikisine de başarılar diliyorum, Kilimli için hayırlısı olsun. 

Gelik Sezgin ile devam 

Uzadı biraz ilçeleri bitirdim ama hazır bizim oralara geçmişken Gelik, Çatalağzı ve Muslu beldeleri için de iki kelam edeyim. Gelik Beldesinde 2 dönemdir hizmet veren mevcut başkan varken karşısına sermayesine güvenip sözde özel sektör madencilerinin adayı olmayı planlayan muhtar var Bektaş madenciliğin yüzde 5 hissedarı gözüken merkez muhtarı Hikmet Bektaş... Bektaş madencilik kaç kişiye ekmek vermiş, hak edilenin tamamını vermiş mi Kaldı ki muhtarlık binasında bile kaçak elektrik kullanan ve elektriği kesilen, yediği cezayı siyasete girdiği için ödemek zorunda kalan ve muhtarlık binasının elektriğini açtıran bir isim Gelik Beldesine ne verebilir ki?

Çatalağz`ında Ak parti yorulmasın 

Çatalağzı Beldesinde AK Parti bu aday adaylarıyla da çıkmasın, ittifak da yapmasın bence. CHP Adnan başkan alır, çünkü ben bu adayı adaylarından bir tanesi ile gidilirse CHP için kapı kapı gezerim, Çatalağzı benim memleketim, 7 mahallede sülalem varki ben gidersem kimse beni kırmaz. 

Musluda Ekmek veren kazanır 

Muslu Beldesinde de Sayın Adıyama aday olmayacağını açıkladı Muslu Belediyede Fen İşleri Müdür Fırat Kabadayı aday adayı oldu Adıyaman, Kabadayı ya desteğini açıkladı Muslu da Eren, Cates istihdamında katkısı olan Adıyaman'ın desteklediği ve aynı şekilde istihdam konusunda gücü olan Fırat Kabadayı'mı yoksa diğer siyasi partilerin adayı mı kazanacak göreceğiz. Çok uzattım yazı karakterlerini büyüteceğim kolaylık olsun size diye Bir daha adaylar belli oluncaya kadar yazmayacağım çünkü. Ben yazarken yarım saat uğraştım, okurken size kolay gelsin.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.