"Hakları teslim edilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz"
Cumhuriyet Halk Partisi Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan 4 Ocak Büyük Madenci Yürüyüşünün yıldönümü vesilesiyle anma mesajı yayınladı.
Gündem
Yayın: 04 Ocak 2026 - Pazar - Güncelleme: 04.01.2026 10:54:00
Editör -
SEDA FİDAN
Okuma Süresi: 2 dk.

Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan; "Bugün, emeğin, alın terinin ve onurlu mücadelenin simgesi olan 4 Ocak Büyük Madenci Yürüyüşü’nün yıl dönümünü saygı ve minnetle anıyoruz.
1991 yılında binlerce madencinin ekmeğine, işine ve geleceğine sahip çıkmak için Zonguldak’tan Ankara’ya doğru başlattığı bu yürüyüş, yalnızca bir hak arama mücadelesi değil; aynı zamanda Türkiye işçi sınıfı tarihine altın harflerle yazılmış bir demokrasi ve dayanışma destanıdır. Madenciler, o gün yerin metrelerce altından çıkıp, seslerini tüm ülkeye duyurmuş; emeğin görmezden gelinemeyeceğini herkese göstermiştir.
Zonguldak ve Kozlu, geçmişten bugüne emeğin başkentidir. Madencilik, bu kentin yalnızca geçim kaynağı değil; kültürü, kimliği ve hafızasıdır. Ancak aradan geçen yıllara rağmen madencilerimizin ve emekçilerimizin yaşadığı sorunlar ne yazık ki tam anlamıyla çözülmüş değildir. İş güvenliği, güvenceli çalışma, adil ücret ve insanca yaşam talepleri hâlâ güncelliğini korumaktadır.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler; emeğin kutsallığını savunmaya, madencilerimizin ve tüm emekçilerin haklı taleplerinin yanında durmaya devam edeceğiz. 4 Ocak Büyük Madenci Yürüyüşü’nün bizlere bıraktığı en önemli miras; birlikte olmanın, dayanışmanın ve susmamanın gücüdür.
Bu anlamlı günde, Büyük Madenci Yürüyüşü’nün tüm kahramanlarını saygıyla anıyor; alın teriyle hayatı var eden tüm madencilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Emeğin sesi duyulana, haklar teslim edilene kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.
Yorumlar (0)









