"Savsaklamakla olmaz. Bu işi çözün"

Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Şerafettin Nas, taleplerinin bir an önce yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

Ekonomi Yayın: 25 Ocak 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 25.01.2023 15:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, rödevansli saha sahiplerinin taleplerinin bir an önce yerine getirilmesi gerektiği belirtti.

Milletvekillerinin “Bakarız, ederiz” diyerek çoğu talepleri savsakladıklarının altını çizen Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas; “Yaparız ederiz diyerek savsaklamak yok. Verilen sözler tutulmamış. Bakacaksın yerine getireceksin. Mesaj alınmıştır. Bu iş ya çözülecek ya çözülecek” dedi

Nas; “Madencilerin sıkıntılarını takip etmekteyiz. Bildiğim kadarıyla olay siyasi. Bu olaylara siyasi anlamda hiç kimse uzak kalmamalı. Milletvekilleri arkadaşlarımız süreci iyi biliyor. Bizler  mahalle ve köylerde yasayan insanların seçtikleri insanlarız. O mahallede yasayan insanların huzuru sağlığı bize ait. Onlar ekmek yiyorsa, onlar huzurluysa bizde rahat ederiz. 40 yıldan beri bu isin içindeyim, dört tane görevim var. Bazı konuları yetkililere anlatıyorum ama siyasilerimizin biraz daha bizim taleplerimize duyarlı olması lazım. Biz birse talep ettiğimizde; “Söyledim, söyleyeceğim, bakacağız” dememeleri lazım. Bakacağız ne kardeşim ya? Bakacağız diyerek savsaklamanın bir anlamı yok. Bakacaksın. Cumhurbaşkanımız Üretim, İstihdam diyor. Burada üretim var, istihdam var ama sorunlarına çözüm bulunmuyor. Kimse kusura bakmasın bu isi çözmeden kimse rahat edemez. Hiç sağ sol yapmak yok. Biz muhtarlar olarak her toplumsal olayda varız yine olacağız. Nasıl Havaalanı. Mithatpasa tüneli bizi ilgilendiyse, ülkenin ve şehrimizin ekonomisini ilgilendiren bu tip toplumsal olaylar da bizi ilgilendiriyor. Çünkü birbirimize bağlıyız. Bir kanun teklifi çıkacak. Milletvekili arkadaşlarımızın, Başkanımın bir araya gelip tekrar gündeme getirilmesi lazım. Konuşulmuş ama verilen sözler yerine gelmemiş, askıda kalmış. CATES; ERDEMIR; KARDEMIR; EREN ENERJI burada kömür var diye yapıldı. Simdi almıyorum, 2022 yilinin fiyatından var demek var mi? Maliyetler her şeyde aldı başını gidiyor. Çevreyi siz kirleteceksiniz, dumanını biz çekeceğiz,  buradan kömür almayacaksınız. Böyle bir dünya yok. Buranın üreticisine, buranın insanına sirtinizi dönemezsiniz. İlçelerimizle beraber ben bütün muhtarlarımızla birlik beraberlik içindeyim. Ben onların ağabeyleriyim. Kendilerini ziyaret ettim tek tek, rödevansli sahaların durumlarını anlattım. “Hepimiz arkalarındayız nereye isterseniz geliriz” dediler. Ama ona ne  gerek var. Bizim siyasilerimizin bu isi çözmesi lazım. İnsanlarda sikinti var,  insanlar batıyoruz diye bas bas bağırıyor. Bakacağız edeceğiz ile bu isler olmaz. Bakılmalı ve çözüme kavuşturulmalı. Mesajı alan almıştır. Şahsım basta olmak üzere bütün muhtarlarımın hepsi ayakta. Ya bu isi çözün ya bu isi çözün" dedi. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.