BOZKURT’TAN UĞUR MUMCU VE GAFFAR OKKAN MESAJI

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, ölüm yıldönümlerinde Uğur Mumcu ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan için anma mesajı yayımladı.

Gündem Yayın: 24 Ocak 2023 - Salı - Güncelleme: 24.01.2023 10:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Başkan Çetin Bozkurt, “Cesur bir gazeteci, büyük bir aydın, çok değerli bir insandı. Haince katledilişinin 30. yılında Uğur Mumcu'yu, Ali Gaffar Okkan’ın da aramızdan ayrılışının 22 yılında saygı ve özlemle anıyorum.” dedi.

    Bozkurt mesajında şu ifadelere yer verdi:

    “Ankara’da bundan tam 30 yıl önce bombalı bir suikastla katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu saygı ve özlemle anıyorum. Uğur Mumcu bildiği gerçekleri saklamayan ve kalemini halkı için kullanan bir gazeteciydi. Antiemperyalistti, Atatürkçüydü, özgürlükçü ve laikti. Bugün tam da iktidarın hoşlanmadığı bir gazeteci prototipiydi. Uğur Mumcu küresel terörün ve hakikatin peşinde olan bir gazeteciydi.

     Türkiye zor günlerden geçiyor. Bu zor günleri birlik ve beraberlik içinde kimsenin kimseyi hedef göstermediği, gazetecilerin yazdıkları, attıkları tweetlerden gözaltına alınmadıkları, soruşturulmadıkları, ölümle tehdit edilmedikleri bir dönem olarak geçirmek zorundayız. Tek çıkışımız demokrasinin ilkelerine sonuna kadar sahip çıkmaktır.”

     Ali Gaffar Okkan’ın, değerli, kendisini yetiştirmiş ve halkın sempatisini kazanmayı başarabilmiş bir Emniyet Müdürü olduğuna işaret eden Başkan Bozkurt, “Gaffar Okkan, bölge halkının sevgisini kazanabilmiş bir kamu görevlisi idi. Birileri bundan rahatsız olmuş olabilir. Ölümünün üzerinden yıllar geçti. Bu tip saldırıları, bireysel saldırılar olarak görmemek gerek. Okkan'a sıkılan kurşunlar da iç barışımıza sıkılmıştır. Ruhu şad olsun” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.