Bugün son gün. Ödemeyene ceza var

MTV'de ilk taksit ödemesi için son gün! Ödemeyene ceza var

Ekonomi Yayın: 31 Ocak 2023 - Salı - Güncelleme: 31.01.2023 11:24:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni (MTV) faizli ödememek için son güne girildi. Yüzde 61,5 zam gelen MTV otomobiller için en düşük 220 lira, en yüksek MTV ise 101 bin 152 lira olacak. Bugün sona erecek ödemeler gün sonuna kadar yapılabilecek.

Motorlu taşıtlar vergisi yılda iki kez ödeniyor. Uygulanan MTV, ocak ve temmuz olmak üzere eşit 2 taksite bölünüyor. Bu yıla ait MTV'nin ilk taksit ödeme dönemi 1 Ocak'ta başladı. Son ödeme tarihi ise 31 Ocak. Ödemeler interaktif vergi dairesi olan "www.gib.gov.tr" adresi üzerinden yapılabiliyor. Ayrıca bankaların resmi internet adreslerinden de ödeme yapmak mümkün.

MTV, GİBMOBİL UYGULAMASIYLA ÖDENEBİLİYOR

MTV ödemeleri, GİB’in internet sitesi üzerinde bulunan İnteraktif Vergi Dairesi uygulaması üzerinden veya GİBMOBİL uygulamasıyla mobil telefonlardan ödenebilecek.

BANKA KARTI YA DA KREDİ KARTI KULLANILABİLİR

Anlaşmalı bankaların kredi kartları, banka kartları ya da yabancı ülkede faaliyet gösteren bankaların kredi kartları, banka kartları ve diğer ödeme yöntemleri ile ödeme mümkün olacak.

 
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.