GMIS Amasra delegeleri ile toplandi

(GMİS) 12’nci Olağan Genel Kurulu öncesinde Amasra Bölgesi delegeleri ile bir araya geldi

Ekonomi Yayın: 27 Ocak 2023 - Cuma - Güncelleme: 27.01.2023 12:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

4 Şubat 2023 tarihinde yapılacak olan Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) 12’nci Olağan Genel Kurulu öncesinde Amasra Bölgesi delegeleri ile Genel Başkan Hakan Yeşil’in açıkladığı Genel Merkez Yönetim Kurulu Listesi birlik, beraberlik ve dayanışma toplantısında bir araya geldi.

 

Amasra’da düzenlenen toplantıya, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreterlik görevine aday olan Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreterlik görevine aday olan Yalçın Yiğit, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile Amasra Şube Başkanı Ümit Çınar, Şube Sekreteri Birol Yalçın, Şube Mali Sekreteri Hüseyin Özerdoğan, Şube Teşkilat Sekreteri Hüseyin Çalışkan ve Amasra bölgesi üst kurul delegeleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, "14 Ekim’de Amasra’da, burada meydana gelen kazada hayatını kaybeden 42 arkadaşımızı rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Şehitlerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Sizlere, camiamıza ve ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyorum.

İlk günden beri sorumluların tespit edilip cezalandırılmaları konusunun takipçisi olduk. Kaza ile ilgili adli süreç devam ediyor, davaya müdahil olacağız” dedi.

TTK Amasra Müessesesi’nde üretime yeniden başlanması için ocaktaki yangının tamamen sönmesi ve ocağın güvenli hale getirilmesini beklediklerini belirten Yeşil, “Kaza, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini sorgulamamızı gerektiriyor. Derdimiz daha güvenli şartlarda üretim yapmak. Hiçbir şey candan daha önemli değil. İş sağlığı ve güvenliğinin tam anlamıyla sağlanması için yürütülen çalışmalara destek ve katkı veriyoruz.

Amasra Müessesemizde yangın tamamen söndüğünde, Meclis Araştırma Komisyonu ocakta kazayla ilgili incelemelerini yapacak. Ardından ocak güvenli hale getirildikten sonra yeniden üretmeye başlayacağız” dedi.

 

Mevcut Genel Başkan Yardımcısı ve aynı göreve yeniden aday olan İsa Mutlu, Kozlu Bölgesinden Genel Sekreterlik görevine aday olan Yener Arslanbuğa, Karadon Bölgesinden Genel Mali Sekreterlik görevine aday olan Yalçın Yiğit, Mevcut Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri ve aynı göreve yeniden aday olan Tayfun Demir de delegelere hitaben birer konuşma yaparak birlik, beraberlik mesajları verdiler. Amasra bölgesinin tüm üst kurul delegelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda maden işçileri yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini anlattı, taleplerini iletti.

Madenciler, Genel Başkan Hakan Yeşil ve ekibine tam destek vereceklerini açıkladılar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.