Velilerden Yavuzyılmaz ve Kır'a teşekkür

Yayla Ortaokulu'nun öğrenci velileri, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve Avukat Merve Kır’a teşekkür ettiler.

Eğitim Yayın: 24 Ocak 2023 - Salı - Güncelleme: 24.01.2023 15:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Zonguldak Yayla Ortaokulu’nun yıkımı mahkeme kararıyla durduruldu. Zonguldak’ın kararı Ankara’da bozuldu.

Yıkılması gündemde olan Zonguldak Yayla Ortaokulu için Ankara Bölge İdare Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesi tarafından okul için; “Yıkılamaz” kararı verdi. Bu kararla birlikte daha önce Zonguldak’ta açılan ve reddedilen yürütmenin durdurulması ile ilgili mahkeme kararı da devre dışı kaldı.

Avukat Merve Kır tarafından okul aile birliği yöneticileri adına Zonguldak’ta açılan davada verilen ‘yürütmenin durdurulmasına gerek yoktur’ kararı bozularak binanın güçlendirilerek korunmasının önü açılmış oldu.

Kararın açıklanmasının ardından okulun yıkılmasına karşı çıkan Yayla Ortaokulu'nun öğrenci velileri CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve Avukat Merve Kır’a teşekkür ettiler.

Yayla Ortaokulu'nun öğrenci velileri; "Zonguldak'in sembolü olan Yayla Okulu depreme dayanıksız raporunun olduğu söylenmişti. Bizler yıkılmasını değil de tamir edilmesini veliler olarak (Özden, Necla, Ayşe, Handan, Süreyya, Esra, Sultan) talep ettik. Gönülden evlatlarımızın yanında olduk. Karşımıza ne çıkarsa engel tanımadık ve mücadelemizden vazgeçmedik. Tek davamız okulumuzun yıkılmaması idi. Karşı dava açmaya karar verdik. CHP Milletvekilimiz Deniz Yavuzyılmaz ve başarılı azimli bir avukat olan Merve Kır hanımefendiyi seçtik. Çok şükür yapılan araştırmalar sonucunda açılan davada Adalet bizden, evlatlarımızdan yana oldu. Avukatımız Merve Kır Hanımefendiye sonsuz teşekkürler. İnşallah en kısa zamanda gerekli tadilatlar yapılır ve evlatlarımız yeniden topluca kendi okullarına yani Zonguldak Yayla Ortaokulunda olurlar. Atamızın dediği gibi; “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür bağımsız, şanlı yüksek bir topluluk yaşatır, ya da esaret ve sefalete terk eder.” Bize destek ve önder olan CHP Milletvekilimiz Sayın Deniz Yavuzyılmaz’a ve arkamızda duran tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.